Osobné financie

Prečo ľudia nasledujú?

Prečo majú určité organizácie alebo ľudia masívne úspechy pri rovnakých podmienkach a iní nie? Prečo ľudia nasledujú určité značky a sú im lojálni a iné značky krachujú?

Pri zamýšľaní sa nad tým, prečo ľudia nasledujú iných ľudí, organizácie alebo určité značky, ma veľmi inšpiroval Simon Sinek a jeho koncept Start with why alebo Začnite s prečo. Ako je možné, že sa niektorým organizáciám alebo individualitám podarí uspieť v tak masívnom rozmere a iným vôbec? Ako je možné, že je Apple tak úspešný a inovatívny, keď sú tu podobné spoločnosti, ktoré majú veľký kapitál, fundovaných ľudí, skvelý trh, ale nedokážu uspieť v takom rozmere ako Apple? Vyzerá to tak, že v hre je ešte niečo viac. Simon Sinek objavil veľmi jednoduchý koncept toho, prečo sú určité organizácie a určití ľudia schopní inšpirovať masy a iní nie. Svoj koncept nazval pravidlo zlatého kruhu.

Obrázok č. …

Prečo …..

WHAT/ČO: Každý podnik a organizácia na svete vie povedať, čo robia. To platí bez ohľadu na veľkosť organizácie, na odvetvie, v ktorom pôsobí alebo na hocičo iné. Každý veľmi ľahko popíše výrobok alebo službu, ktorú poskytuje.

HOW/AKO: Niektoré podniky a ľudia vedia aj AKO robia to , čo robia. Na základe „AKO“ odôvodňujú, ako sú od ostatných odlišní, čo majú iné alebo lepšie.

WHY/PREČO: Len málo ľudí a podnikov dokáže jasne formulovať PREČO robia to, ČO robia. A keď hovorím o PREČO, tak nemám na mysli peniaze- tie sú výsledkom. Slovom PREČO mám na mysli to , čo je vašim zámerom pri tejto práci, čo je vašim dôvodom a vašim presvedčením, čo chcete vo svete po sebe zanechať. PREČO váš podnik existuje a prečo ste sa rozhodli s tým začať? PREČO by to malo niekoho iného zaujímať a PREČO vstávate každé ráno z postele?

Finančné sprostredkovanie robím preto, lebo financie považujem za jednu z najdôležitejších oblasti v životoch ľudí. Ak má klient pod kontrolou svoje príjmy, výdavky a vie že jeho peniaze putujú do zmysluplných finančných produktov, má vybudovanú dostatočnú rezervu a kvalitné krytie, cíti sa psychicky oveľa stabilnejšie a istejšie. Financiám sa venujem od roku 2008. Som riaditeľom obchodného tímu, v ktorom pôsobí 50 odborníkov a v starostlivosti máme viac ako 5000 klientov. Pomáhame ľuďom v oblasti Poistenia, Investícií, Úverov, Dôchodkových pilierov a Neživotného poistenia. Nájdete nás v 6 pobočkách na Slovensku.

Napíšte mi správu

Chcem byť informovaný

Pravidelný newsletter s najnovšími správami z oblasti hypoték, sporenia, dôchodkového sporenia, ...

Súvisiace články

Osobné financie

Prečo ľudia nasledujú?

Stanislav Janík

Stanislav Janík 03.08.2021

Investovanie

Investičné životné poistenie a poplatky

Stanislav Janík

Stanislav Janík 17.06.2017